Outfit

1 1

Met het dragen van het uniform toon je dat je lid bent van Scouts en Gidsen Vlaanderen en verwijs je naar de waarde van de beweging. Een uniform geeft aan leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijks te veruiterlijken.

Het uniform bestaat uit een aantal eenvoudige stukken; het is speelkledij met plaats voor fantasie. 'Bewegingskledij' is misschien een beter woord dan 'uniform'; uitnodigendiger, creatiever, vriendelijker. 

Het uniform verschilt van tak tot tak. Een overzichtje:

  • Kapoenen: enkel een scoutsdas
  • Welpen: scoutshemd + scoutsdas + groene korte broek + welpenpet
  • Kabouters: scoutshemd + scoutsdas + groene korte broek/rok
  • Jonggivers: scoutshemd + scoutsdas + groene korte broek/rok
  • Givers, jin, leiding: scoutshemd + scoutsdas + groene korte/lange broek/rok

Kapoenen hebben geen voorgeschreven uniform, behalve de das met dasring. Het basisuniform is eventueel ook in kapoenenmaten beschikbaar. 

Wat moet waar? 

 

Velen dragen oude jaartekens op de rug. Landentekens van buitenlandse kampen (givers en jin) kunnen op de mouw worden geplaatst.

Het jaarteken en de taktekens zijn gratis te verkrijgen bij de leiding.

Scoutsdas 

Scouts en Gidsen Sint-Kwinten zijn te herkennen aan hun beige scoutsdas met gele boord. De scoutsdas met geborduurde gele rand is verplicht te dragen bij elke vergadering en verkrijgbaar bij de leiding voor 9 euro. Je kunt deze alvast online bestellen: klik hier. Deze is dus niet meer in de Hopper verkrijgbaar.

Groepspull

Onze scoutsgroep heeft ook een groepspull. Deze is niet verplicht te dragen maar wel erg fijn om aan te trekken tijdens scoutsvergaderingen, weekends, of gewoon thuis tijdens het studeren of op school! Je kunt deze bij de leiding of online bestellen: klik hier. We hebben zowel volwassene als kindermaten.

Verkoopmomenten groepsdassen en groepspulls

Onze groepsdassen en groepspulls zullen voortaan op vaste momenten worden verkocht. Deze momenten worden binnenkort bekendgemaakt.